Objavljena lista 2.000 najvećih zarada u januaru u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Saradnik u nastavi na Fakultetu za turizam i ugostiteljstvo primio je januarsku neto platu u iznosu od 5.985 eura, objavilo je Mistarstvo finansija.

Ovaj Vladin resor je objavio listu 2.000 najvećih zarada u januaru.

Prema toj listi, redovni profesor na Filozofskom fakultetu je u januaru primio 5.373 eura.

Na trećem mjestu je policijski službenik za operativno-analitičke poslove i podršku u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji je u januaru primio 4.357 eura. Isto toliko novca primio je njegov kolega, rukovodilac grupe.

Načelnik u Kliničkom centru Crne Gore primio je 4.305, a šef odjeljenja u Kliničko-bolničkom centru Berane 4.207.

Još jedan načelnik u KCCG je primio 4120 eura, a ljekar subspecijalista u Kliničko-bolničkom centru Kotor-Meljine 4.110 eura.

Vrhovni državni tužilac primio je 4.040 eura plate u januaru, a predsjednik Vrhovnog suda 3.241 eura.

Prema podacima Ministarstva finansija, predsjednik Skupštine primio je u januaru zaradu od 2.597 eura, predsjednik Crne Gore 1.932, a premijer 1.813 eura.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da je, prema preliminarnim podacima, sa budžetske pozicije Bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno plaćanje u iznosu od oko 55 miliona eura.

Oni su napomenuli da u tabeli nijesu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i zaposleni u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane.

“Navedenim pregledom nijesu obuhvaćene zarade zaposlenih u Radio Televiije Crne Gore kojem se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da nemaju uvid u podatke o zaradama zaposlenih u RTCG jer oni nijesu dostavljeni tom resoru do momenta objavljivanja pregleda najvećih neto zarada isplaćenih u januaru.

Najveće plate u januaru pročitajte OVDJE.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *