Guvernerka Radović sa upravom CKB-a: Banka posluje stabilno i ima dobre performanse poslovanja

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa predsjednikom Upravnog odbora Crnogorske komercijalne banke Tamašom Kamarašijem.

Na sastanku je bilo riječi o ostvarenim rezultatima poslovanja CKB banke u prethodnoj godini i ciljevima i planovima za predstojeći period. Konstatovano je da CKB banka posluje stabilno i da ima dobre performanse poslovanja, što je naročito važno imajući u vidu njen sistemski značaj jer se radi o najvećoj banci na crnogorskom tržištu.

Guvernerka Radović iskazala je očekivanje da će CKB banka, u narednom periodu, još snažnije podržavati preduzetničke inicijative, mali i srednji biznis, ali i krupne razvojne i kapitalne projekte, u cilju dinamiziranja ekonomskog rasta Crne Gore. Guvernerka je ukazala i na važnost zelene tranzicije i potrebu da banke što prije preuzmu aktivnu ulogu u ovom procesu.

„Banke koje budu djelovale proaktivno izgradiće dugoročnu konkurentsku prednost na tržištu“, naglasila je guvernerka i dodala da će CBCG biti posvećena stvaranju podsticajnog ambijenta za podršku banaka zelenim projektima.

Na sastanku je istaknut značaj nastavka komunikacije i saradnje u pravcu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti.

Slični Članci