Idea kupuje Franca markete? Merkator CG: Blagovremeno ćemo informisati javnost

Dodajte komentar
IDEA: Foto: Mallofmontenegro

Merkator Crna Gora, u sklopu koje posluju IDEA prodavnice, o svim značajnim poslovnim aktivnostima će kao i do sada blagovremeno informisati svoje potrošače i širu javnost – saopšteno je iz ove kompanije.

Saopštenje je stiglo nakon što su juče mediji objavili da Idea kupuje Franca markete.

Iz Merkatora su rekli da neće komentarisati aktuelne navode o potencijalnim akvizicijama i širenju mreže.

– Strategija širenja maloprodajne mreže ostaje jedan od ključnih pravaca budućeg razvoja kompanije. Jasna vizija uz nova ulaganja, jačanje ponude, podsticanje domaće proizvodnje, društveno-odgovorne i ostale aktivnosti predstavljaju mjeru uspješnosti kompanije Merkatoa Crna Gora – navedeno je u saopštenju.

Merkator Crna Gora, kako su precizirali, dio je Fortenova grupe, koja u djelatnostima maloprodaje, prehrane i poljoprivrede zapošljava više od 50.000 zaposlenih i ostvaruje približno pet milijardi eura prihoda.

– Maloprodajnu mrežu Fortenova grupe čini više od 2.600 prodajnih mjesta, koja posluju na pet tržišta regije, što je čini regionalnim liderom u oblasti trgovine. Kompanija Merkator spada u red vodećih trgovačkih lanaca u Crnoj Gori i posluje na tržištu od 2007. godine. Prisutna je u 19 crnogorskih opština, sa više od 125 prodavnica što je čini jednom od najšire rasprostranjenih lanaca maloprodajnih objekata. Više od 1.500 zaposlenih ujedno svrstava kompaniju Merkator Crna Gora u red najvećih poslodavaca u Crnoj Gori – istaknuto je u saopštenju.

Izvor: Pobjeda

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *