Dojče banka odbila da objavi informacije o poslovima sa Trampom i njegovim kompanijama

2 komentara

Dojče banka je odbacila zahtjev uglednih američkih senatora za pružanjem informacija o nedavnim poslovima njemačke banke sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom i njegovom porodicom, prenosi Rojters.

Četvoro senatora, predvođeni senatorkom Elizabet Voren, početkom ovog mjeseca zatražili su od izvršnog direktora Dojče banke, Kristijana Sevinga, detalje o odnosima banke sa Trampom i kompanijama njegove porodice.

Prema podacima, banka je jedan od najvećih kreditora Trumpovih hotela, igrališta za golf i ostalih nekretnina. Senatori su zabrinuti da banka može sprovoditi porodični povlašćeni tretman za otplatu zajma usljed izbijanja korona virusa jer sama Dojče banka ostaje pod istragom američkog Ministarstva pravosuđa.

Pravni savjetnik njemačke banke odbio je zahtjev senatora iz razloga privatnosti, javlja Rojters.

“Nadamo se da će razumjeti potrebu Dojče banke da poštuje zakonske i ugovorne granice koje postoje s obzirom na takve povjerljive informacije”, izjavio je pravni savetnik banke Akin Gump.

„Američki narod zaslužuje odgovore, a sve manje od toga je neprihvatljivo. I dalje ću se zalagati za istinu i transparentnost “, rekao je senator Kris Van Holen u izjavi za Rojters.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • hahahaha Povjerljiva informacija, jer bi se vidjelo koliko je ovo trula banka i koliko su poreski obveznici Njemačke pogrešno ulagali u oporavak ove smiješne instituicje koja odavno nije banka nego ATM za sumnjive tipove kakav je WH occupant pirje ualsak u Bijelu kuću.

    • Trula banka kojoj je neko povjerio da upravlja sa 1100 milijardi ‘assets’-a…
      Uz to, Njemacka drzava se uvjek izjasnjavala da nece pomagati privatne banke medju kojima i db. Deutsch banka mozda nije uspjela u kompeticiji sa americkim konkurentima, ali sanacija poslovanja i restrukturiranje koje rade je i dalje cine jednom od najjacih banaka evrope.
      Prije bih reko da mi u cg imamo mnogo kompleksasa koji se bave medjunarodnim bankarstvom a u cg nismo sposobni da proizvedemo ni vodu i kamen..pozzz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *