Citi i Credit Suisse obustavljaju putovanja u Italiju zbog straha od koronavirusa

Dodajte komentar

Investicione banke, uključujući Citigroup Inc, Credit Suisse i Nomura Holdings Inc, obustavile su putovanja u Italiju zbog straha da bi se epidemija koronavirusa na sjeveru zemlje mogla brzo proširiti Evropom, potvrdila su četiri izvora Reutersu.

Citi je poručio osoblju koje ide u glavni italijanski finansijski centar Milano ili druge sjeverne gradove da odgađaju svoja putovanja ili traže odobrenje od najvišega rukovodstva ako rade na osjetljivim poslovima, rekli su izvori, govoreći pod uslovom anonimnosti jer su bankarske politike povjerljive.

Credit Suisse je takođe obavijestio bankare koji žele putovati u sjevernu Italiju i iz nje, uključujući aerodrome u Milanu i Bologni, da će im trebati dodatna odobrenja, izjavila su dva izvora.

Nomura je umjesto toga zauzela rigorozniji pristup stavljajući sve zemlje pogođene smrtnošću od koronavirusa na crnu listu, uključujući Italiju i Francusku, i osobama zabranjuje putovanje tamo, rekli su.

Japanska banka poručila je i zaposlenima koji rade lokalno u Milanu i Parizu da ne mogu rezervisati poslovna putovanja kako bi posjetili klijente u inostranstvu, rekao je jedan od izvora.

“Svi su prizemljeni”, rekao je ovaj izvor pozivajući se na Nomurove bankare.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *