Kad će početi da radi fabrika čokolade?

Dodajte komentar

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obratio se nedavno Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori pismom povodom investicije kompanije „Chokolor“ koja je prošle godine najavljena i planirana na području biznis zone „Cetinje I“, a u kome zahtijeva da ih informiše o tome kada će fabrika početi sa radom.

Prijestonica Cetinje potpisala je 11. novembra prošle godine Sporazum o tehničko – poslovnoj saradnji sa kompanijom „Chokolor“, odnosno njenim direktorom Rastislavom Karanđejevim. Sporazumom je bilo predviđeno otvaranje pogona pomenute kompanije na Cetinju, što bi rezultiralo otvaranjem 53 nova radna mjesta.

“Nedugo po potpisivanju pomenutog dokumenta, Prijestonica Cetinje, kroz saradnju sa državnim institucijama, preduzela je brojne mjere kako bi privatnom partneru obezbijedila sve neophodne preduslove za početak realizacije navedene investicije. Otud, sve što je predstavljalo obaveze naše gradske uprave, koje su proizilazile iz Sporazuma o poslovno – tehničkoj saradnji, uspješno je okončano još u prvoj polovini tekuće godine”, stoji u pismu Bogdanovića.

Kako je naglašeno u navedenom dokumentu, Prijestonica Cetinje imala je puno razumijevanje zbog konstantnih društveno – političkih nestabilnosti i ratnog stanja u Ukrajini. To je, kako se ističe u pismu Bogdanovića, bio i razlog usljed kojeg je gradska uprava dopustila i ‘probijanje roka’, kada je riječ o aktivnostima privatnog partnera u projektu.

“Kako do danas nije bilo novih momenata u pogledu aktivnosti privatnog partnera na uspostavljanju pogona na Cetinju, ovu priliku koristim kako bih se obratio Vama, kao ovlašćenim predstavnicima Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori – koja je i posredovala u pogledu uspostavljanja kontakta povodom ove investicije – da me, uz kontakt sa kompanijom „Chokolor“, informišete o aktuelnom momentu u pogledu pomenutog projekta, kao i o mogućnostima za njegov završetak, odnosno za početak rada fabrike čokolade „Montelor“ na Cetinju. Kao odgovorna gradska uprava, koja je prevashodno servis svojih građana, onda u njihovo ime, a znajući da je riječ o privredi, kao vitalnom društvenom segmentu na lokalnom nivou – molim Vas da me u što kraćem roku informišete povodom navedenih pitanja. Prijestonica Cetinje, kao i do sada, svim svojim kapacitetima stoji na raspolaganju partnerskoj strani, a sve u cilju što skorijeg kompletiranja započetog posla, odnosno novih zaposlenja u našem gradu”, stoji u pismu, u kojem je zatraženo i da se privatni partner izjasni povodom investicije na Cetinju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *