Skoro 743 hiljade eura za 75 novih biznisa

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) donio je odluku o izboru 75 korisnika bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, u okviru programa Podsticaji za samozapošljavanje za ovu godinu.

Ukupan iznos koji će Zavod dodijeliti ovim korisnicima iznosi skoro 743 hiljade EUR, čime će nezaposleni dobiti podršku za pokretanje sopstvenih biznisa.

“Od 207 prijava koje su pristigle na konkurs, nakon detaljne obrade, odabrano je 75 najboljih. Program će tako omogućiti stvaranje novih radnih mjesta i podršku za dodatno zapošljavanje 60 nezaposlenih”, navodi se u saopštenju Zavoda.

Pored finansijske pomoći, Zavod će korisnicima omogućiti i specijalizovane radionice, gdje će imati priliku da steknu nova znanja i preduzetničke vještine za uspješno vođenje biznisa.

U Zavodu smatraju da će program Podsticaji za samozapošljavanje dati snažan podsticaj razvoju preduzetništva u zemlji, omogućavajući nezaposlenima da ostvare svoje poslovne ambicije i doprinesu lokalnoj ekonomiji i smanjenju nezaposlenosti.

Slični Članci