UBS prodao svojih 50% vlasništva u Swisscardu American Expressu

UBS je odlučio da proda 50% vlasništva u Swisscardu, koji je preuzeo prilikom akvizicije Credit Suissea prošle godine, svom partneru u zajedničkom ulaganju, American Expressu. Ovim ugovorom, American Express postaje jedini vlasnik Swisscarda, dok uslovi dogovora nijesu objavljeni.

Nakon ove transakcije, klijenti Credit Suissea će preći na UBS-ovu postojeću platformu za kreditne kartice. Swisscard će nastaviti izdavati kartice pod licencama American Expressa, Mastercarda i Vise, kao i voditi poslovanje American Expressa u Švajcarskoj.

Prema saopštenju kompanije, ne očekuje se kratkoročni uticaj na vlasnike kartica, trgovce ili partnere.

Ova prodaja je dio šire strategije UBS-a da proda dijelove poslovanja Credit Suissea nakon hitnog preuzimanja prošle godine. UBS je ranije prodao vlasništvo u Credit Suisse Securities u Kini, a pristao je i na prodaju investicionog ogranka banke.

UBS je naveo da ostaje posvećen poslovanju s kreditnim karticama, ali izdavanje kartica u Švajcarskoj putem Swisscarda nije u skladu sa strateškim prioritetima banke kao nasljednika Credit Suissea. Klijenti sa kreditnim karticama Credit Suissea biće obaviješteni o izdavanju novih kartica u prvoj polovini 2025. godine.

Slični Članci