Samsung Pay omogućio plaćanje kriptovalutama

Već dostupna na Google Pay-u, virtuelna kartica Alchemy Paya sada dolazi u Samsung Pay. Pruža korisnicima još jedan besprijekoran način da potroše svoju kriptovalutu.

Još jedan način plaćanja kriptovalutama stiže u Samsung Pay. Alchemy Pay integriše svoje virtuelne kartice sa Samsungovim alatom za beskontaktno plaćanje.

Alchemy Pay – glavni provajder kripto plaćanja sa više od milion registrovanih korisnika – je ažurirao svoju uslugu virtuelnih kartica novom integracijom Samsung Pay-a na jednoj od svojih virtuelnih kartica.

Objavljujući vijesti, Alchemy Pay je naveo da se nova funkcija plaćanja putem Samsung Pay-a uvodi samo nekoliko sedmica nakon što je platforma završila integraciju sa Google Pay-om tokom septembra. Samsung Pay je usluga mobilnog plaćanja i digitalnog novčanika kojom upravlja Samsung Electronics.

Novo partnerstvo omogućava korisnicima Alchemy Paya da plaćaju koristeći svoje virtuelne kripto kartice, kako u prodavnicama tako i na internetu kod podržanih trgovaca.

Alchemy Pay je naglasio da korisnici virtuelnih kartica sada mogu plaćati na platformama uključujući ChatGPT Plus, Apple Store, Midjourney, Amazon, Netflix, Facebook i eBay, između ostalih.

Portparol Alchemy Paya izjavio je za Cointelegraph da kompanija očekuje značajnu potražnju indirektnih korisnika kroz integraciju sa Samsung Pay-om. Izjavili su:

„Već imamo milion registrovanih korisnika na našoj platformi i 500.000 korisnika kripto kartica. Kako imamo mnogo poslovnih partnera, biće više indirektnih korisnika koji koriste naš proizvod kroz integraciju.”

Proces je vrlo jednostavan. Alchemy Pay nije jedini procesor kripto plaćanja koji se udružio sa Samsung Pay-om. U 2020. godini, Samsung Pay se udružio sa Swipe-om kako bi omogućio svojim korisnicima da vrše plaćanja sa stanja na Swipe Visa kartici.

Za početak, korisnici moraju posjetiti web stranicu Alchemy Paya kako bi bili sigurni da je njihova virtuelna kartica kompatibilna sa Samsung Pay-om. Zatim mogu dodati svoju karticu u Samsung Pay pomoću aplikacije i početi sa kripto plaćanjima. Korisnik tada dobija instrukcije da doda virtuelnu karticu Alchemy Paya u Samsung Pay pomoću aplikacije Samsung Pay. Nakon toga je spreman da troši na aplikaciji koristeći virtuelnu karticu.

Osnovan 2017. godine u Singapuru, Alchemy Pay već podržava neke operacije na glavnim Samsung Pay konkurentima, uključujući Apple Pay.

FIAT-to-CRYPTO na mreži Alchemy Pay-a je uveo Apple-ovu podršku 2023. godine. Omogućava korisnicima da kupuju kriptovalute u FIAT valutama, uključujući američki dolar, euro i druge, putem mobilne aplikacije. U to vrijeme, Alchemy Pay je naveo da su plaćanja u američkim dolarima dostupna i korisnicima koji nisu u SAD-u, navodi Kripto.ba.

Slični Članci