Spajić: Crnoj Gori dostupno preko 380 miliona iz EU fondova

Od danas Crnoj Gori je dostupno preko 380 miliona eura dodatnog novca iz EU fondova, od kojih će prvih 29 miliona stići do kraja godine, napisao je na mreži X premijer Milojko Spajić.

“Hvala svim članicama EU koje su podržale crnogorsku Reformsku agendu za Plan Rasta koju je Vlada usvojila krajem septembra. Od danas – Crnoj Gori je dostupno preko 380 miliona eura dodatnog novca iz EU fondova, od kojih će prvih 29 miliona stići do kraja godine. Ovo je potvrda kvaliteta reformi koje sprovodi 44. Vlada, kako bi što prije građani CG dostigli evropske standarde”, kazao je Spajić.

Vlada Crne Gore usvojila je krajem septembra Reformsku agendu.

Riječ je o vrlo finansijski izdašnom instrumentu koji će Crnu Gori dati pristup 383.5 miliona eura, od čega je 110 bespovratno, a ostatak u formi povoljnih kredita, objasnila je ranije ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Novcem koji Crna Gora dobije, sprovešće se značajne reforme u četiri prioritetna sektora koji su od suštinske važnosti za postizanje stabilnog ekonomskog rasta, unapređenje poslovnog okruženja, vladavine prava i poboljšanja kvaliteta života građana.

Slični Članci