Kordić na Žabljaku: Neophodno unaprijediti hotelske i kapacitete skijališta

Kako Žabljaku vratiti reputaciju zimskog turističkog centra, ali i kako unaprijediti hotelske i kapacitete skijališta, pitanja su koja su bila u fokusu susreta ministarke turizma Simonide Kordić,  potpredsjednika Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj Miluna Zogovića, državnih sekretara Vuka Žižića i Petra Draškovića, sa potpredsjednikom Opštine Žabljak  Darkom Šljivančaninom i predsjednikom SO Ivanom Popovićem. 

Kordić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma, apelovala da se mora voditi računa o UNESCO statusu, ističući da se sa njima mora razgovarati i pronaći kompromisno rješenje.

„Moramo sačuvati ovakav dragulj i prirodni ambijent. Vrlo sam protiv betonizacije, ali sa druge strane jednako je važno da ponuda bude moderna i savremena, u skladu sa željama današnjih turista“, poručila je ministarka turizma.

Govoreći o brojnim zatvorenim hotelima na Žabljaku, kako se dodaje u saopštenju, ona je istakla da postoji ozbiljno interesovanje investitora za ulaganje, ali da im kao država ne možemo ponuditi neriješene probleme koji su zaostavština loših privatizacija.

“Takođe, navela je da uporedo treba razvijati i kulturni sadržaj, panoramske ture, gastronomiju, te aktivni i katunski turizam”, kazali su iz njenog resora.

Kao jedan od uspješnih primjera, kako su zaključili, Kordić je sa saradnicima obišla Etno katun Durmitor, odakle je poručila da je spoj tradicionalne poljoprivredne proizvodnje i turizma jedan od načina kako privući goste i mimo sezone i ponuditi im autentični proizvod Crne Gore.

Slični Članci