Đurović – Zakaria: Agencija za investicije i EBRD intenziviraće saradnju kako bi identifikovali nove prilike za ulaganja

Saradnja sa EBRD-om predstavlja značajan korak u ostvarivanju naših strateških ciljeva, saopštila je direktorica Agencije za investicije Snežana Đurović na sastanku sa šefom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Remonom Zakariom, koji je održan u cilju unapređenja saradnje i otvaranja novih mogućnosti za ulaganja u strateške projekte u Crnoj Gori.

Tokom sastanka, kako je saopšteno, razgovarano je o ključnim infrastrukturnim projektima koji su od vitalnog značaja za ekonomski razvoj zemlje, kao i o načinima na koje EBRD može dodatno podržati razvoj Crne Gore kroz finansiranje i tehničku pomoć.

„Saradnja sa EBRD-om predstavlja značajan korak u ostvarivanju naših strateških ciljeva, posebno u privlačenju stranih investicija i realizaciji projekata koji doprinose dugoročnom ekonomskom rastu i poboljšanju životnog standarda u Crnoj Gori“, izjavila je Đurović.

Zakaria je, dodaje se, naglasio važnost kontinuirane podrške banke u razvoju ključnih sektora, te istakao spremnost EBRD-a da nastavi da investira u projekte koji imaju potencijal za stvaranje novih radnih mjesta i unapređenje poslovnog okruženja.

“Na sastanku je zaključeno da će Agencija za investicije i EBRD intenzivirati saradnju kako bi identifikovali nove prilike za ulaganja, unaprijedili postojeće projekte i osigurali efikasnu realizaciju strateških ciljeva Crne Gore. Očekuje se da će dalji koraci biti usmjereni ka realizaciji konkretnih projekata koji će obuhvatiti ključne sektore kao što su infrastruktura, turizam i održivi razvoj, čime će se dodatno učvrstiti ekonomska stabilnost zemlje”, zaključuje se u saopštenju Agencije.

Slični Članci