JAT Beograd vodi se kao nosilac prava korišćenja skoro 20.000 kvadrata zemljišta u Kotoru

U listu nepokretnosti 4 KO “Privredna zona Kotor, za zemljište površine 19.733 metra kvadratna, koje se vodi u poslovnim knjigama Aerodroma CG kao imovina tog preduzeća, kao nosilac prava korišćenja vodi se preduzeće JAT Beograd.

Ministarstvo finansijaje sugerisalo da je neophodno da Aerodromi Crne Gore, u saradnji sa resornim ministarstvom, nadležnim institucijama, kao i sa Vladom Crne Gore u što kraćem roku preduzmu aktivnosti u cilju rješavanja problema oko katastarskih evidencija, u skladu sa važećim zakonskim okvirom, navodi se u finansijskom iskazu za prošlu godinu sa izvještajem menadžmenta o poslovanju i izvještajem nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja za 2023. godinu za Aerodrome, koji je usvojen na sjednici Vlade u četvrtak, piše Pobjeda.

– Nezavisni revizor je dao mišljenje sa rezervom da finansijski izvještaji daju istinit i objektivan prikaz finansijskih izvještaja, po svim materijalno značajnim aspektima finansijske pozicije Aerodroma Crne Gore na dan 31. decembar2023. godine kaže se u dokumentu.

NEADEKVATNA EVIDENCIJA

Dodaje se da na osnovu prikupljene dokumentacije nije u mogućnosti da potvrdi poziciju nekretnine, postrojenja i oprema, zbog okolnosti koje proizilaze usljed neadekvatnih evidencija u posjedovnim listovima nekretnina.

– Naime, značajan dio imovine koja se u poslovnim knjigama preduzeća vodi kao imovina kompanije Aerodromi CG u posjedovnim listovima se vodi kao pravo svojine 1/1 Crna Gora, pravo raspolaganja 1/1 Vlada Crne Gore, dok je za pravo upravljanja 1/1 naznačeno preduzeće. U listu nepokretnosti 4 KO “Privredna zona Kotor, za zemljište površine 19.733 metra kvadratna koje se vodi u poslovnim knjigama preduzeća kao imovina Aerodroma CG, kao nosilac prava korišćenja vodi se preduzeće JAT Beograd navodi se u dokumentu.

Preduzeće Aerodromi Crne Gore osnovano je 1999. godine, a od 2003. godine rukovo di aerodromima u Podgorici i Tivtu, koji su do tada bili u vlasništvu JAT-a.

 

 

Slični Članci