Colliers uvršten na “TIME” listu najboljih svjetskih kompanija za 2024. godinu

Kompanija Colliers, globalni lider u sektoru komercijalnih nekretnina, proglašena je jednom od najboljih svjetskih kompanija za 2024. godinu prema prestižnoj listi časopisa TIME. Ovo priznanje, koje se temelji na istraživanju sprovedenom u saradnji sa firmom za istraživanje tržišta Statista, obuhvata analizu kompanija širom svijeta na osnovu tri ključna kriterijuma: zadovoljstvo zaposlenih, rast prihoda i održivost.

Na istraživanju je učestvovalo oko 170.000 ispitanika iz više od 50 zemalja, a priznanje koje je Colliers dobio ističe njegovu preduzetničku i kolaborativnu kulturu, kao i posvećenost uspjehu svojih zaposlenih, klijenata i akcionara.

Globalni uspjesi Colliers-a uključuju najbrže rastuća kompanija u sektoru komercijalnih nekretnina u proteklih pet godina, zahvaljujući diverzifikaciji poslovanja u oblasti visokovrijednih sektora rasta, poput inženjerskih usluga, investicionog menadžmenta i osnovnih usluga u oblasti nekretnina, 88% učešća zaposlenih u poslednjem globalnom istraživanju angažovanosti, sa rezultatima koji su premašili globalne standarde, te posvećenost unapređenju izgrađenog okruženja, uz smanjenje emisije štetnih gasova za 24,8% u posljednje dvije godine.

Iz niza uspješnih projekta iz EMEA regiona izdvajaju se povećanje angažmana žena u sektoru nekretnina, koji tradicionalno dominiraju muškarci, sa 39,5% ženskih zaposlenih (sa ciljem od 40% do 2025. godine), uz poseban Mentorski program za žene, razvijanje internih liderskih vještina kroz programe koji podstiču liderstvo i omogućavaju sticanje širokog evropskog iskustva, posvećenost lokalnim zajednicama putem programa „Colliers daje“, u okviru kojeg je Colliers EMEA obezbijedio 5.000 dana volontiranja godišnje, što podrazumijeva najmanje jedan dan volontiranja za svakog zaposlenog, unapređenje pristupa radnim mjestima za veći broj zaposlenih, kroz prihvatanje fleksibilnih radnih stilova, lokacija i obrazaca rada te repoznavanje i proslava uspjeha zaposlenih kroz godišnje nagrade za EMEA region i polugodišnje događaje „EMEA Live“.

„Izuzetno smo ponosni na ovo dostignuće“, izjavio je Michelle Mason, direktor za ljudske resurse u Colliers International. „Zahvaljujemo se svima koji su omogućili ovaj uspjeh”, zaključio je Mason.

Slični Članci