EPCG: Povlašćeni uslovi za otplatu duga ponuđeni i potrošačima iz privrede

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je povlašćene uslove za otplatu zaostalog duga ponudila i potrošačima iz privrede. Za tu kategoriju kupaca, ističu iz EPCG, maksimalni broj rata je 30, minimalna rata iznosi 50 eura, a u zavisnosti  od visine duga, potrošačima iz privrede ponuđeno je više opcija za otplatu, počev od četvrtine duga (25%), trećine (33%) i polovine (50%) do ukupnog iznosa duga (100%).

„Akcija će se sprovoditi u periodu od 1. 10. do 31. 12. 2024. godine. U naznačenom periodu, EPCG AD  Nikšić će informisati kupce o povoljnostima i uslovima priključenja akciji.Pravo priključenja akciji „Sporazum po povlašćenim uslovima – Za potrošače iz privrede“ stiču sledeći kupci:- Kupci koji su platili poslednju fakturu izdatu u mjesecu potpisivanja sporazuma;- Kupci koji poštuju Sporazum o izvršavanju obaveza po osnovu duga za utrošenu električnu energiju“, navode iz EPCG.

Sporazumom je omogućena otplata dijela duga uz priznanje ukupnog duga. Minimalna rata za otplatu duga ovom vrstom sporazuma je 50 eura, maksimalan broja rata definisan ovom vrstom sporazuma je 30 rata, u periodu otplate duga uz uredno izmirivanje obaveza po sporazumu kupcu se neće obračunavati zatezna kamata.

„Povlače se Predlozi za izvršenje kod nadležnih sudova koji su podnijeti radi prinudne naplate potraživanja kod kupaca;- Povlače se Predlozi za izvršenje kod Javnih izvršitelja koji su podnijeti radi prinudne naplate potraživanja kod kupaca nakon plaćanja predujmljenih troškova;- EPCG AD Nikšić, FC Snabdijevanje neće primjenjivati mjere prinudne naplate (obustava snabdijevanja električnom energijom i podnošenje Predloga za izvršenje) dok dužnik uredno ispunjava sporazumom definisane obaveze“, saopšteno je iz kompanije.

Slični Članci