U Srbiji otvoren hangar avio kompanije “Prince Aviation”

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je sinoć hangar avio kompanije “Prince Aviation” uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije.

Događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Vesić je podsjetio da Kraljevina Jugoslavija između Prvog i Drugog svjetskog rata nije proizvodila automobile, ali da je u Beogradu tada bilo više fabrika aviona, te da je kralj Aleksandar bio prvi evropski monarh koji je letio avionom, prenosi B92.

Vesić je rekao da se razvoj i ekonomski rast koji se poslednjih godina dešava u Srbiji može najbolje vidjeti po izgradnji brzih pruga i renesansi naše avijacije.

U narednih šest godina plan je da imamo 14 do 15 miliona putnika, rekao je Vesić i podsjetio da je pre nekoliko dana potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma “Konstantin Veliki”, čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika.

“Čeka nas i rekonstrukcija aerodroma ‘Morava’, a radićemo i aerodrom u Trebinju. Pripremamo se da radimo jedan veliki projekat sa izgradnjom heliodroma na auto-putevima što je važno za povećanje bezbjednosti”, rekao je Vesić.

Naveo je da sve investicije države prate i privatne investicije i dodao da je otvaranje hangara kompanije “Prince Aviation” pravi dokaz kako privatni kapital može da se uključi u razvoj države.

Čestitao je ljudima iz te kompanije koja je, kako je rekao, najbolja kompanija u ovom dijelu Evrope.

“Čestitam vam zato što ste 34 godine uspjeli da sačuvate svoju kompaniju. Bilo je i dobrih i teških trenutaka za sve te godine, ali ulazak u novu eru sa ovakvim hangarima znači da će kompanija još više napredovati”, rekao je Vesić.

On je stakao je da je otvaranje ovog hangara važno i za razvoj srpskog vazduhoplovstva i za razvoj avio industrije.

 

Slični Članci