PKCG: Potrebno istaći značaj mira za razvoj turizma

Privredna komora Crne Gore obilježava Svjetski dan turizma pod sloganom “Mir i turizam”, ukazujući na neraskidivu povezanost između turizma kao globalne industrije i mira kao osnovnog preduslova za njen razvoj, saopšteno je povodom 27.septembra, Svjetskog dana turizma, iz PKCG.

Turizam, kako dodaju, ne samo da stvara prilike za ekonomski rast i zapošljavanje, već igra ključnu ulogu u zbližavanju kultura, nacija i pojedinaca, gradeći mostove razumijevanja i tolerancije.

“Ove godineželimo da naglasimo značaj mira kao osnovnog uslova za održivi razvoj turizma. U današnjem svijetu punom izazova i neizvjesnosti, turizam je moćno sredstvo koje doprinosi globalnom pomirenju i stabilnosti. Svaka turistička destinacija postaje mjesto susreta različitih kultura, jezika i običaja, omogućavajući ljudima da prošire svoje vidike, prevaziđu predrasude i izgrade međusobno poštovanje. Turizam doprinosi ekonomskoj stabilnosti mnogih zemalja, ali istovremeno podstiče i kulturnu razmjenu, razumijevanje među narodima i očuvanje svjetskog nasljeđa. Samo u mirnom okruženju možemo omogućiti razvoj turizma, koji će doprinijeti boljoj budućnosti svih nas”, navodi se se u saopštenju PKCG.

Slični Članci