BMW traži od vlade mjere, a ne podsticaje

“Njemačkom automobilskom sektoru nije potreban kratkoročni bljesak da bi se tržište promijenilo”, rekao je proizvođač automobila sa sjedištem u Minhenu, piše Seebiz.

Među mjerama koje podržava BMW su puna nacionalna pokrivenost punjačima, kako na javnim površinama tako i u kućama, kao i jeftina struja.

“Ako je cijena po kilometru pređenom električnom energijom veća nego kod benzina ili dizela, mnogim kupcima nedostaje ključni podsticaj za električna vozila”, navodi se u izveštaju.

Njemački ministar ekonomije Robert Habek i automobilski sektor razgovaraće o krizi sa kojom se sektor suočava na video-konferenciji.

Čelnicima Folkswagena, BMW-a i Mercedesa pridružiće se i predstavnici Nemačkog udruženja automobilske industrije (VDA) i moćnog sindikata IG Metall.

Bilo je poziva na preduzimanje mjera za povećanje potražnje za električnim automobilima, u skladu sa vladinom politikom postepenog ukidanja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, ali nije jasno da li će na samitu biti donete neke konkretne odluke.

Slični Članci