Pet automobila koji se isplate! Ovim polovnjacima neće pasti vrijednost

Modeli sa vjerovatno najboljim zadržavanjem vrijednosti su Kia Picanto 1.2 Vision u klasi mikro automobila i Dacia Sandero Stepvai TCe 110 u klasi malih automobila.

Svake godine specijalista za održavanje polovnih vozila Švake i magazin “Auto Bild” utvrđuju takozvani Vertmeister, odnosno procjenu vrijednosti polovnih automobila, navodi HAK.

Izdvojeni su automobili za koja se očekuje da će najmanje izgubiti na vrijednosti u sledeće četiri godine. Ocjenjivano je oko 4.000 modela iz 15 segmenata vozila, plus po prvi put zasebno četiri klase s električnim pogonom.

Porsche 911 Carrera PDK je lider u luksuznim automobilima, dok Mercedes V250 d lang 4 Matic drži najbolju cijenu među kombijima.

Među kompaktnim SUV-ovima, Citroen C3 Aircross Hibrid 136e-DSC6 je najstabilniji model, kao i BMV Ks3 20d kDrive za srednje SUV vozila i Range Rover Sport D300 Dinamic HSE za velike.

U električnim automobilima ocjenjivani su mali, kompaktni, srednji i veliki SUV segmenti. Prva mjesta su Citroen e-C3 Aircross, Ford Ekplorer Dual Electric Ektended Range, Polestar 2 sa jednim motorom i Volvo EKS90 Tvin Motor AVD.

(Poslovni dnevnik)

Slični Članci