Kompanija SL Montenegro – Mamut pivo iz Nikšića dobitnik nagrade za inovativnost Privredne komore

Kompanija SL Montenegro – Mamut pivo iz Nikšića, dobitnik je prestižne Nagrade Privredne komore Crne Gore za inovativnost. Od svog osnivanja 2018. godine, pivara Mamut je postavila standarde u proizvodnji piva, koristeći najmoderniju opremu i potpuno automatizovane procese. Njihov asortiman od 15 različitih vrsta piva osvojio je brojna priznanja na međunarodnim sajmovima i takmičenjima, čime su se etablirali kao vodeći brend u regionu.

Pivara Mamut, smještena u podrumu hotela Onogošt, na mjestu nekadašnje „Taverne“, kultnog mjesta okupljanja Nikšićana, predstavlja spoj tradicije i inovacije. Iako je zvanično otvorena u junu 2018. godine, ideja o njenom osnivanju postoji mnogo duže. S obzirom na složenost projekta, bilo je potrebno uložiti puno truda kako bi pivara zadovoljila sve postavljene standarde. Danas, nakon četiri godine rada, Mamut pivo je prepoznat brend ne samo u Crnoj Gori, već i u cijelom regionu.

Glavni cilj pivare Mamut je ponuditi najkvalitetnije pivo, prvenstveno domaćem tržištu, ali i šire, na regionalnom i evropskom nivou. Kvalitet je osnovni prioritet, zbog čega se koriste najkvalitetnija izvorska voda i vrhunske sirovine. Modernizovana proizvodnja, uz opremu renomirane mađarske firme ZIP Technologies, omogućava proizvodnju piva koje se može porediti sa onima iz najvećih svjetskih pivskih zemalja.

Slični Članci