Huawei predstavio Mate XT trostruki preklopni telefon (video)

Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je da je dan prije predstavljanja novog iPhone 16 telefona zaprimio više od 3 miliona prednarudžbi za trostruki pametni telefon Mate XT čime su izuzetno ponosni.

Uprkos američkim sankcijama kompanija Huawei nastavlja da bilježi pozitivne poslovne rezultate, a posljednji su zabilježili samo dan prije predstavljanja novog iPhone-a.

Iako nije trostruki preklopni telefon Huaweija bio zvanično predstavljen, Huawei Mate XT je dobio više od tri miliona vlasnika.

Osim tri miliona prednarudžbi uređaja, Mate XT će svakako ostati upamćen u svijetu mobilne tehnologije i to kao prvi trostruki sklopljivi telefon.

Zatvoren posjeduje veličinu displeja od 6,4 inča, a na pola otvorenog imate 2K zaslon veličine 7,9 inča. Potpuno otvoren Huawei Mate XT ima veličinu displeja od 10,2 inča odnosno 3K ekran.

Radi se o izuzetno tankom telefonu koji je otvoren debljine 3,6 milimetara, a zatvoren 12,8 mm.

Dosta je otporniji na otvaranja i zatvaranja, odnosno, broj sklapanja. Posjeduje izuzetno kvalitetne kamere, kako smo i navikli od Huaweija, a njegova “debljina” nije smanjila ni kapacitet baterija koja je veličine od 5,600 mAh.

Cijene uređaja, koji će za sada biti dostupan samo za kinesko tržište, iznose od 2.800 (16GB RAM/256 GB pohrana) dolara do 3.369 dolara (16 GB RAM/1TB pohrana).

(Klix.ba)

Slični Članci