Crna Gora na mapi globalnih investitora: Christie’s otvorio kancelariju u Portonovom

U predivnom ambijentu luksuznog kompleksa Portonovi održano je svečano otvaranje kancelarije Christie’s International Real Estate, čime je ovaj prestižni brend zvanično zakoračio na crnogorsko tržište nekretnina. Na događaju su se okupili predstavnici crnogorske poslovne i društvene zajednice, kao i brojni gosti iz inostranstva, koji su svojim prisustvom uveličali ovu posebnu priliku.

Marko Gvozdenović, Managing Partner Christie’s International Real Estate Montenegro, izrazio je zadovoljstvo što upravo u Portonovom, jednoj od najluksuznijih destinacija na Mediteranu, otvara prvu kancelariju ove renomirane kompanije u Crnoj Gori. la

“Večeras, sjajnoj grupi brendova, odajemo jedan od najprestižnijih brendova na svijetu – Christie’s. Christie’s  je jedan od najstarijih brendova koji je prepoznat kao sinonim za umjetnički luksuz i antikvitete. Osnovan je 1766. godine u Londonu kao jedna od najprestižnijih aukcijskih kuća. I odatle dolaze Christie’s International Real Estate. Kompanija je osnovana sa vizijom da našim klijentima omogućimo pristup najekskluzivnijim nekretninama na svijetu. Danas imamo preko 900 kancelarija u 50 zemalja. Mediteran je mjesto sa tradicijom i istorijom, zajedno sa inovacijama i potencijalom. To je upravo ono što  je Christie’s prepoznao u Crnoj Gori, sa nevjerovatnim potencijalom. Crna Gora je biser Mediterana po broju brendiranih hotela, a još veći kvalitet nekretnina pruža odličnu priliku za ulaganje. Crna Gora je mjesto planine i mora i veliko nam je zadovoljstvo što možemo da promovišemo svako mjesto ove prelijepe zemlje kroz našu mrežu širom sveta, Dragi prijatelji, partneri., hvala vam što ste večeras došli da proslavimo otvaranje prve Christie’s kancelarije u Crnoj Gori. Nazdravljamo novom početku.”, kazao je Gvozdenović.

Miodrag Spahić, urednik The Collection magazina, istakao je da je otvaranje Christie’s kancelarije još jedna potvrda prestiža i atraktivnosti Crne Gore kao destinacije za luksuzne nekretnine.

“Otvaranje Christie’s kancelarije u Crnoj Gori je još jedna potvrda da je Crna Gora prepoznata kao destinacija za kupovinu luksuznih nekretnina i upravo projekti kakav je Portonovi to omogućavaju – da bogata klientela s raznih meridianja dođe, vidi i kupi nekretninu. Jako važna stvar je da brandovi poput Christie’sa privlače bogatu kliejentelu, nudeći im prije svega izvrstan proizvod, ali sigurnost na svakom koraku. Dakle, od faze izbora nekretnine, pa do same realizacije, odnosno, zaključenja nekretnine”, kazao je Spahić.

Kristina Ivanović, izvršna direktorica Divna Design-a, izrazila je svoje oduševljenje što je upravo Christie’s odabrao Crnu Goru kao novu destinaciju za širenje poslovanja.

“Otvaranje kuće kao što je Christi’s u Crnoj Gori predstavlja značajan korak naprijed za naše tržište nekretnina. Kao globalni lider u oblasti luksuznih nekretnina, Christi’s ima vrhunski standard i profesionalizam u ovoj oblasti. Njihovo prisustvo u Crnoj Gori je zapravo veliko povjerenje u rast i razvoj crnogorskog tržišta nekretnina i veliko priznanje potencijalu koji naša zemlja ima. Takođe, ovo će dodatno povećati vidljivost Crne Gore kao atraktivne destinacije za investitore i kupce luksuznih nkretnina, a sa druge strane, jako mi je drago što će i neki lokalni klijenti sada imati pristup globalnoj publici i najvišim mogućim standardima”, zaključila je Ivanovic

Christies—ime koje je sinonim za besprekornost u umjetnosti i luksuzu—je simbol prestiža još od svog osnivanja u Londonu 1766. godine- prije Francuske revolucije i Deklaracije nezavisnosti.

Godine 1995, Christie’s širi svoju renomiranu stručnost na tržište luksuznih nekretnina osnivanjem Christie’s International Real Estate u Nju Jorku.

Christie’s International Real Estate je rukovodio brojnim prestižnim prodajama, uključujući kultni Playboy Mansion, kao i Penthouse na 220 Central Park South, koji je prodat za 238 miliona dolara—jednu od najvećih stambenih tranzakcija u istoriji SAD-a.

U međuvremenu, Crna Gora se istakla kao najbrže rastuća turistička destinacija na Jadranu, nudeći izuzetne prilike u svojim sjevernim i južnim regionima. Raznoliki pejzaži zemlje—od planina do obale—u simbiozi sa bogatom kulturnom baštinom, privukli su paznju velikih brendova i investitora. Ovaj porast interesa je podstakao razvoj vrhunskih projekata nekretnina tokom poslednje decenije.

Prepoznajući navedeni potencijal, Christie’s International Real Estate, u savezsništvu sa svojim ekskluzivnim partnerom Remington Realty, proširio je svoje poslovanje u Crnu Goru. Nova filijala, smještena u prestižnoj Porto Novi marini, fokusira se na dinamično tržište nekretnina u zemlji. Ključni projekti uključuju Porto Montenegro, Luštica Bay i Dukley.

Kao rezultat, Christie’s International Real Estate je postao vodeći brend u oblasti nekretnina u Crnoj Gori, nudeći nenadmašivu sigurnost i kvalitet investicija, čime se uspostavio kao najbolji izbor u regionu.

Portonovi sada, osim brendova poput One & Only, može da se pohvali i prisustvom Christie’s International Real Estate, što dodatno učvršćuje njegov status kao jednog od najekskluzivnijih odmarališta na Mediteranu.

Slični Članci