Veliko interesovanje građana Hrvatske za četvrtu emisiju trezorskih zapisa

U Hrvatskoj je počeo novi, četvrti krug upisa trezorskih zapisa a građanima je omogućeno ulaganje na rok od 91 dan uz prinos od 3, 55 posto, što je malo niže nego u junu.

Minimalni ulog je jedan trezorski zapis u iznosu od hiljadu eura a kupovinom može za tri meseca da se zaradi 8, 77 eura po zapisu, piše Seebiz.

Hrvatska vlada aktuelnom emisijom želi da prikupi 250 miliona eura, a nakon građana, upis trezorskih zapisa biće omogućen i institucionalnim ulagačima.

„Primijetili smo veliki odziv građana u ovom četvrtom krugu trezorskih zapisa. Što se tiče samih trezorskih zapisa, ovaj put imamo drugačiju kamatnu stopu, ona iznosi 3,55 posto, što znači da za jedan trezorski zapis građanin treba da uplati 991,23 eura a upis traje do 16. septembra do 11 sati“, izjavila je Gordana Soldo, savjetnica uprave Fina-e (Finansijske agencije).

Hrvatska je u posljednjih godinu i po dana građanima omogućila kupovinu šest emisija hartija od vrijednosti, od kojih su četiri emisije trezorskih zapisa.

Samo tokom treće emisije u junu ove godine, 31 hiljada građana kupila je trezorske zapise u vrijednosti od 828 miliona eura.

Slični Članci