Merkel protiv ekonomskih sankcija Rusiji

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi krizu nastalu zbog Ukrajine trebalo riješiti političkim sredstvima, bez nametanja ekonomskih sankcija Rusiji.

Kancelarka Merkel je u Berlinu rekla da Zapad nije dostigao fazu koja podrazumijeva nametanje ekonomskih sankcija Rusiji, prenijela je ruska agencija ITAR-TASS njenu izjavu datu nakon što je razgovarala sa južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye.

“Nadam se i da ćemo uspjeti da ih izbjegnemo (sankcije)”, rekla je ona i dodala da nije zainteresovana za eskalaciju već da naprotiv radi na deeskalaciji situacije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njemački stručnjaci kažu da bi ekonomske sankcije protiv Rusije, koje žele da joj nametnu zapadne zemlje zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, mogle negativno da utiču na nemačku ekonomiju.

Njemačko-ruska trgovinska razmjena u 2013. godini je dostigla vrijednost od 76 milijardi evra, oko 6.000 njemačkih kompanija posluje u Rusiji, ukupan obim njihovih investicija iznosi 20 milijardi eura i oko 300.000 radnih mjesta u Nemačkoj zavisi od ekonomskih odnosa Njemačke sa Rusijom, navodi ITAR-TASS.

Bizlife

Slični Članci