Nova kazna za „Barkliz“

Britanska banka „Barkliz“ (Barclays) kažnjena je sa 3,75 miliona dolara zbog propusta u vođenju elektronskih podataka, mejlova i poruka u periodu od 2002. do 2012, navodi američka Regulatorna agencija za finansijska tržišta (Finra).

Finra tvrdi da je britanska banka propustila da sačuva podatke o narudžbama i trgovini, detalje o računima i druge informacije, kao i da nije spriječila izmjenu ili brisanje podataka iz sistema, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

„Osiguranje integriteta, tačnosti i dostupnosti elektronskih knjiga poslovanja ključan je faktor u sposobnosti neke firme da ispuni svoje obaveze“, rekao je jedan od direktora Finra Bred Benet.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Američka Federalna regulatorna komisija za električnu energiju (FERC) već je u julu kaznila „Barkliz“ sa 435 miliona dolara zbog učešća u namještanju cijena na energetskim tržištima u SAD.

Britanskoj banci na domaćem terenu takođe prijeti kazna Uprave za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA), zbog sumnji oko legalnosti poslovanja sa katarskim investitorima iz 2008.  (capital.ba)

Slični Članci