Najmoćnije žene svijeta

Poslovni časopis Fortune i ove je godine objavio listu 50 najuticajnijih i najmoćnijih žena svjetskog biznisa, a svaka od njih poznata je po izuzetno kreativnim idejama koje su njihovim kompanijama donijele milijune dolara zarade, piše Večernji.hr.

Prva je na ovoj prestižnoj listi, baš kao i prošle godine, Ginni Rometty, predsjednica i glavna direktorica računarskoog diva IBM. Pedesetšestogodišnja Rommety pokušava novi IBM-ov proizvod Watson, koji ne samo da obavlja računske operacije već ima i sposobnost učenja, postaviti kao glavni proizvod američke računalne megakompanije. Ujedno, pod njenom se palicom IBM vrlo agresivno probija i na dosad zapostavljena tržišta poput Afrike.

Druga na popisu je Indra Nooyi, direktorica PepsiCo, proizvođača popularne Pepsi Cole, ali i cijelog niza prehrambenih artikala te široke palete bezalkoholnih pića. Brendovi njene kompanije danas su vrijedni 22 milijarde dolara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Treća na listi je pedesetsedmogodišnja Ellen Kullman koja upravlja hemijskom industrijom DuPont čija se vrijednost dionica udvostručila u posljednjih nekoliko godina.

Četvrta s prestižnog popisa je Marilyn Henson iz Lockheed Martina, dok je na petom mjestu četrdesetčetverogodišnja Sheryl Sandberg iz Facebooka.

Slični Članci