Online kupovina osiguravajućih polisa postala mainstream

Sve veći broj ljudi internet smatra ključnim alatom za odabir osiguranja, pokazalo je istraživanje australijske kompanije za istraživanje tržišta Roy Morgan Research koja djeluje na svjetskom nivou. Čak 49,6 posto osiguranika smatra internet najkorisnijim medijem u donošenju odluka, što je 1,5 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Voditelj komunikacija kompanije Roy Morgan Industry Norman Morris kaže: „Internet kao kanala putem kojeg se istražuje tržište i lansiraju osiguravajući proizvodi, davno je završio fazu prilagođavanja. Većina stanovništva sada koristi internet svakodnevno i sve više vremena provodi online. Stoga im je uobičajeno online obavljati i finansijske transakcije“.

Morris je istaknuo i kako je internet osiguravačima nekad služio isključivo za direktnu prodaju, no danas ga koriste kako bi se približili trenutnim i potencijalnim korisnicima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Raste ponuda online kalkulatora osiguranja, a zahvaljujući relativnoj jednostavnosti tih portala, polise osiguranja korisnicima su sve razumljivije. No, osiguravači koji ne ulažu dovoljno u digitalnu prezentaciju riskiraju gubitak veze s golemim tržištem“, dodao je Morris, prenose hrvatski portali.

Slični Članci