Finci preuzimaju FAP

Agencija za privatizaciju će u naredna dva dana objaviti uspješnu privatizaciju Fabrike Automobila Priboj, jer je finska kompanija SISU auto ispunila uslove konkursa, potvrdio je ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić.

Sertić je podsjetio da se na konkurs za privatizaciju FAP jedino prijavio SISU auto i da će nakon objave finska kompanija doći u Priboj i zvanično preuzeti pogone koji su bili predmet privatizacije.

Ministar privrede je za televiziju Pink istakao da će na ovaj način i drugi djelovi pribojske fabrike, koji nisu bili predmet privatizacije, imati mogućnost i veću šansu da pronađu svoje partnere.

SISU će u Srbiji osnovati kompaniju za proizvodnju, prodaju i razvoj teških komercijalnih vozila i komponenti, a radi realizacije investicionog projekta investitor namjerava da kupi dio imovine i opreme FAP.

Riječ je o renomiranom finskom proizvođaču kamiona prilagođenih posebnim potrebama za rad na nepristupačnim terenima i u teškim vremenskim uslovima.

Specijalni kamioni kompanije SISU (SUOMEN ERIKOISAJONEUVOT OY) baziraju se na motorima i tehnologiji Mercedes-Benza najnovije generacije, pa će ovim ugovorom i ta tehnologija stići u pribojske pogone.

SISU auto ima status Mercedesovog partnera, jer njegovi inženjeri za njemačkog giganta razvijaju posebna tehnološka rješenja.

BIZLife

Slični Članci