Počelo prijavljivanje za besplatno učepšće na Monte Games

Organizacioni tim Monte Games, meetup-a koji će se 15. aprila održati u Hotelu Mediteran, u Budvi otvorio je besplatne prijave za učešće za sve zainteresovane za industriju razvoja video igara.

Stručnjaci iz industrije, mladi koji samostalno kreiraju video i mobilne igre, gejmeri i entuzijasti svoje mjesto mogu rezervisati preko OVE STRANICE. Rezervacija i učešće je u potpunosti besplatno, ali je neophodno popuniti prijavnu formu do 10. aprila zbog ograničenog broja mjesta.

Ovo je prvi događaj koji je okupio osam domaćih i stranih kompanija koje se bave razvojem video igara u Crnoj Gori i koje sinergijskim efektom pokušavaju da popularizuju industriju široj javnosti. Vođeni idejom da je ovo industrija koja može postati strateška grana razvoja crnogorske IT industrije, događaj su podržali i organizuju – Belka Games, Nord Beaver, Qio Agency, Startup Factory, ZUNO games, 3Hills Gaming Studio, Be Nice Games, Yodo1.

Kako organizatori najavljuju, ovo će biti cjelodnevni događaj koji će osim prilike za povezivanje, pružiti i mogućnost za učenjem i širom edukacijom. Tokom cjelodnevnog druženja, biće organizovane i tri panel diskusije. Prva panel diskusija na temu “Kreiranje igara u 2023. godini” baviće se novim trendovim i tehnologijama poput vještašačke inteligencije, pokretača i platformi za razvoj, šansama koje pružaju, ali i limitima koje nameću. Druga panel diskusija “Karta u jednom smjeru” zamišljena je kao inspirativna sesija i diskusija za one koji tek treba da uplove u svijet razvoja video igara i predstavi im mogućnosti rada u timovima ili kao samostalnih kreatora, te pruži uvid u načine na koji se postaje dio industrije. Završni panel “Kako se igre prave” predstavljaće diskusiju o tome kako se igre kreiraju, te nalazi balans između analize podataka i zadovoljstva i osjećaja koji igra treba da pruži. Agendu događaja i više informacija o organizaciji moguće je naći na sajtu www.montegames.me.

Dogadjaj je prvobitno trebao biti organizovan u Tivtu ali su, zbog uvećanog broja zainteresovanih, organizatori promijenili lokaciju održavanja na Hotel Mediteran u Budvi. Osim vremena predviđenog za diskusije, upoznavanje i umrežavanje, u toku događaja predviđeno je i vrijeme za neformalno druženje, kafe pauze, ručak i zabavu uz DJ set.

Za više informacija o Monte Games MeetUp događaju posjetite zvanični sajt na OVOJ ADRESI, Facebook stranicu, Instagram nalog ili kontaktirajte organizatore na mail: [email protected].

Slični Članci