Dionice Ubera skočile nakon uvršetenja u indeks S&P500

Dionice Ubera porasle su za više od 5% u ponedjeljak nakon što je S&P Dow Jones indeks u petak objavio da je kompanija odabrana da se pridruži S&P 500.

Uberovo mjesto u referentnom indeksu nije zvanično do 18. decembra, navodi se u saopštenju za štampu, ali uobičajeno je da dionice rastu jer ulagači znaju da menadžeri indeksnih fondova koji prate S&P 500 će ga dodati u svoje portfelje. Uber će zamijeniti Sealed Air Corp. u S&P 500.

Analitičari kompanije Oppenheimer ponovili su svoju bolju ocjenu dionice i podigli ciljanu cijenu na 75 dolara po dionici sa 65 dolara. Rekli su da će Uberov ulazak u S&P 500 vjerovatno pomoći u poboljšanju raspoloženja ulagača o prinosima.

“Nakon uključivanja, očekujemo da će se UBER okrenuti rastu i otkupu dionica, što bi trebalo povećati raspoloženje ulagača za rast/povrat u 2024.”, napisali su analitičari u nedjeljnoj bilješci.

Članovi indeksa moraju imati pozitivnu zaradu u posljednjem tromjesečju i ukupno tokom prethodna četiri kvartala, prema pravilima S&P-a. Uber je izvijestio o neto prihodu od 221 milion dolara na 9,29 milijardi dolara prihoda za treće tromjesečje, au posljednja četiri kvartala ukupno je ostvario više od milijardu dolara dobiti, prenosi SEEbiz.

Uber ima tržišnu kapitalizaciju od oko 118 milijardi dolara, što nadilazi kriterijume S&P-a prema kojem kompanije moraju imati prilagođenu tržišnu kapitalizaciju od najmanje 14,5 milijardi dolara.

Slični Članci