Andreas Huber novi šef strategije Erste Groupe

Erste Grupa saopštila je da sprovodi promjene u rukovodstvu, u pripremema za period nakon pandemije koronavirusa. Ta finansijska institucija navodi da će njihova polazna tačka, kao i polazna tačka njihovog novog šefa strategije Andreasa Hubera biti “rast, digitalna transformacija i efikasnost”.

“Nadovezujuči se na svoju istoriju, želimo da se pozabavimo glavnim pitanjima društvenog i ekonomskog razvoja nakon pandemije i prije svega, usredsredimo se na to kako da na održiv način osiguramo i povećamo prosperitet za naše kupce u Centralnoj Evropi”, izjavio je izvršni direktor Erste Grupe Bernd Špalt.

Huber je karijeru počeo 1995. godine kao savetnik za strateški menadžment u kompaniji Boston Consulting Group (BCG) u Frankfurtu i u Beču.

Sedam godna kasnije, 2002. godine odlazi u Swiss Re u Cirihu, gdje je bio potpredsjednik u odjeljenju za finansije prenosi portal Novaekonomija.rs.

Tri godine kasnije Huber se pridružio Erste grupi, gdje je bio na različitim rukovodećim pozicijama u oblasti korporativnog bankarstva, upravljanja rizicima i poslovima digitalne transformacije, a donedavno je bio šef u odjeljenju za finansije Erste Group.

Takođe dolazi do promjene rukovodstva u odjeljenju Grupe koje je nadležno za brendove i komunikacije.

Martin Radjabi-Raset napušta funkcije na tom odjeljenju u Erste Grupi i Erste banci, a ubuduće če biti lični savjetnik izvršnog direktora Bernda Špalta.

Upravljanje brendom i komunikacijama grupe vodiće njegov trenutni zamjenik Peter N. Tier, koji se vratio u Erste Group iz Austrian Airlinesa u oktobru 2020.

Mario Štedler će u Erste Bank Oesterreich (Erste banka Austrija) preuzeti funkciju šefa odsjeka za upravljanje brendovima i komunikacije i zajedno sa svojim timom nastaviće da radi na razvoju brenda “Erste Bank und Sparkassen”.

Slični Članci