Skijališta spremna

Crnogorska skijališta spremna su za predstojeću zimsku sezonu, koja će zbog pandemije korona virusa biti znatno specifičnija od ranijih.

Kako bi privukli što više turista, pogotovo domaćih, skicentri u Kolašinu i na Žabljaku su obogatili ponudu, pa sve ljubitelje snijega očekuje besplatan parking, noćno i nordijsko skijanje, šetnja krpljama, vožnja motornim sankama… Cilj je izvući maksimum od predstojeće zimske sezone i pored neizvjesne situacije koju nosi korona virus.

Ski-rizort Kolašin 1600 zvanično će početi da radi sredinom decembra, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Skijališta Crne Gore.

“U toku predstojeće sezone Ski-centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim osrednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima, a na raspolaganju će biti 10,5 km skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe bar, ski-škola, skirental i poligon za obuku početnika”, kazali su u Skijalištima Crne Gore.

Dodaju da će imati i organizaciju vanjskih aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne i noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i “team building” aktivnosti.

“Za goste Ski-centra Kolašin 1600 obezbijeđen je i parking prostor za putnička vozila kapaciteta 300 mjesta koji će biti besplatan”, istakli su.

Skijališta Crne Gore, kako dodaju, omogućila su akcijske cijene za kupovinu sezonskih ski-pasova u predsezoni.

“Cijena sezonskog ski-pasa u periodu od 10. novembra do 15. decembra iznosi 150 eura za odrasle i 80 eura za djecu uzrasta do 14 godina. Napominjemo da kupci sezonskog ski-pasa imaju mogućnost trodnevnog besplatnog skijanja na Olimpijskom centru Jahorina i trodnevnog besplatnog skijanja na jednom od ski-centara kojima rukovode Skijališta Srbije”, objasnili su u Skijalištima Crne Gore.

Cijeneći ukazano povjerenje svim kupcima sezonskog ski-pasa za zimsku turističku sezonu 2019/20. Skijališta Crne Gore su odlučila da poklone sezonski ski-pas za predstojeću zimsku sezonu.

I Sportsko-turistički kompleks Savin kuk na Durmitoru spremno će dočekati prve turiste. Kako kažu za Dnevne novine, u funkciji će biti dvije dvosjed žičare i tri skilifta, od kojih je jedan opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječjim ski-liftom.

“Ova infrastruktura opslužuje pet kilometara skijaških staza na kojima pri prosječnoj brzini kretanja žičare za jedan sat istovremeno može biti oko 3.000 skijaša. U toku zimskih turističkih sezona u funkciji su dvije žičare, donja žičara dvosjed (Savin kuk I), koja vodi u pravcu vrha Savinog kuka i izlazi na 1.907 metara nadmorske visine i gornja žičara dvosjed (Savin kuk II), čija najviša kota doseže nadmorsku visinu od 2.213 metara”, navode u STK Savin kuk.

Takođe, u funkciji će biti tri ski-lifta tipa sidro i tanjir, kao i jedan dječji ski-lift.

“Skijalište Savin kuk posjeduje plave staze, crvenu stazu, crnu stazu i dječju baby stazu. Skijašima su na raspolaganju tri plave staze i to: Snowboard dužine 650 metara, Derneci dužine 1.100 metara i Panalj dužine 900 metara, jedna crvena staza Korito dužine 1.200 metara i jedna crna staza Vukova staza, dužine 800 metara, kao i dječja baby staza dužine 150 metara”, saopštili su.

U saradnji sa Nacionalnim parkom Durmitor u toku sezone biće u funkciji i staza namijenjena za hodanje na krpljama, dužine 6,5 kilometara, koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, a na skijalištu je moguće koristiti usluge ski-servisa, ski-škole i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja.

“U ponudi ćemo imati i organizaciju vanjskih aktivnosti poput vožnje motornim sankama, vožnje kvadovima, nordijsko skijanje i “team building” aktivnosti”, zaključili su u Sportsko-turističkom kompleksu Savin kuk.

Slični Članci