Montenegro Airlines: Ne znamo kada ćemo ponovo letjeti ka Beogradu

Za sada nemamo povratnu informaciju kada će avioni nacionalnog avio-prevoznika moći ponovo da slijeću na aerodrom u Beogradu, tvrde u Montenegro Airlinesu za CdM.

Riječ je o odluci vazduhoplovnih vlasti Republike Srbije.

Naime, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je 26. maja donio mjeru kojom je zabranio slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”.

U MA naglašavaju da se intenzivno obavlja komunikacija između nadležnih institucija da se ovo pitanje što prije riješi.

“Kao što je više puta i rečeno, epidemiološka situacija diktira stanje, a MA je spreman da obnovi saobraćaj čim se za to stvore uslovi”, kažu u nacionalnom avio prevozniku.

Napominju da je ovo linija koja je za MA izuzetno značajna.

“Ali, ne samo za nas. Veoma i višeznačno je važna i za Air Serbia. I oni su jednako kao i mi, zainteresovani za obnovu letjenja. U ovoj situaciji zajedno trpimo veliku štetu, koja se dnevno ozbiljno uvećava jer sada ulazimo u period najfrekvetnijeg saobraćanja, koji smo zajedno čekali cijele godine. Nemoćni smo da utičemo dalje od toga da smo ponudili dobre uslove putovanja, niže tarife, uvezali ponudu sa hotelima i agencijama, spremili avione i posade. Čekamo spremni poboljšanje situacije”, ističu u MA u izjavi za CdM.

I dok se čeka rješenje situacije sa Beogradom, nacionalni avio prevoznik nakon zastoja zbog pandemije obnavlja linije ka brojnim evropskim destinacijama.

Slični Članci