Direktor Ryanair-a kritikuje Wizz Air: Propusnice za neograničeni broj letova su marketinška prevara

Majkl O’Liri, direktor Ryanaira, je izjavio da je najnovija ponuda Wizz Air “mala marketinška prevara” i da Ryanair nikada ne bi prodavao takve propusnice.

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air nedavno je pustila u prodaju All You Can Fly propusnice koje omogućavaju putnicima da rezervišu neograničeni broj letova u jednoj godini. Dok je Wizz Air već rasprodao sve propusnice, ovu akciju kritikovao je direktor njegovog najvećeg konkurenta – Ryanaira.

Majkl O’Liri, prvi čovjek Ryanair poznat po svojim oštrim i često kontroverznim izjavama, oglasio se povodom lansiranja All You Can Fly programa. Govoreći za irsku radio Newstalk prošle nedelje, Majkl O’Liri je izjavio da je ponuda Wizz Air “mala marketinška prevara” i da Ryanair nikada ne bi prodavao takve propusnice, prenosi Aero.rs.

On se osvrnuo na činjenicu da je prilikom svake rezervacije neophodno platiti dodatnih 9,99 ura i da ja istu moguće izvršiti samo tri dana prije putovanja.

“To je zanimljiv marketinški trik, ali to je sve”, smatra direktor Ryanair.

Wizz Air je u međuvremenu prodao sve dostupne All You Can Fly propusnice – tačnije njih 10.000 – za svega 48 sati, prenio je Aero Time pozivajući se na pisanje Bloomberg.

Avio-kompanija navodno ratmatra mogućnost prodaje dodatnog broja ovih specijalnih karata.

 

Podijeli ovaj članak