Pogledajte kako će izgledati Aerodrom Berane

Kompanija “Aerodrom Berane DOO” napravila je sajt sa informacijama u vezi sa rekonstrukcijom vazdušne luke u tom gradu na sjeveru Crne Gore.

Između ostalog, na sajtu (aerodrom-berane.me) se navodi koji je trenutni status projekta, kada se planira izgradnja i reaktivacija aerodroma, kao i kako će izgledati aerodrom, koliko će radnih mjesta generisati i sl.

Većinski vlasnik kompanije je njemački investitor Maik Steinmuller.

Njemački investitor je sa Vladom Crne Gore i Opštinom Berane početkom aprila prošle godine potpisao Memorandum o valorizaciji aerodroma u Beranama, koji pored aktiviranja aerodrome podrazumijeva i otvaranje dvije fabrike na lokaciji Gradinskog polja. Vjeruje da ovaj zaboravljeni sjeverni aerodrom može da bude izgrađen po svim njemačkim i evropskim standardima, kao i da može da radi svih 365 dana u godini, bez obzira na vremenske prilike.

Majk Štajnmiler (Maik Steinmuller) vlasnik je kompanije “Elite-private-jet-sevice”. Njegova kompanija već četiri godine je partner Minhenske konferencije i zvanični je njihov prevoznik.

Beranska vazdušna luka ima dugu tradiciju, ali u funkciji civilnog ili kargo saobraćaja nije već četiri decenije. Još 1974. godine vojska tadašnje SFRJ uradila je kvalitetnu pistu, dužine dva kilometra i širine skoro pedeset metara, koja i poslije četiri i po decenije, do danas, odolijeva zubu vremena.

Podijeli ovaj članak