Dionice Alibabe tonu zbog razočaravajućih rezultata

Dionice Alibabe pale su nakon što je neto dobit kineskog diva pala u četvrtom fiskalnom tromjesečju koje je završilo u martu.
Evo kako je Alibaba poslovala u odnosu na konsenzusne procjene LSEG-a:

Prihod: 221,9 milijardi kineskih juana (30,7 milijardi dolara) naspram očekivanih 219,66 milijardi juana.
Neto dobit koja se može pripisati redovnim dioničarima iznosila je 3,3 milijarde juana, što je pad od 86% u odnosu na prethodnu godinu.

Dionice Alibabe pale su oko 5% u predtržišnom trgovanju u SAD-u.

Alibaba je imala tešku godinu 2023., kada je izvršila najveći remont korporativne strukture ikada. Takođe je zasebno implementirao nekoliko značajnih promjena u upravljanju, s veteranom tvrtke Eddiejem Wuom koji je u rujnu preuzeo dužnost izvršnog direktora.

U pokušaju da signalizira povjerenje dioničarima, kineski tehnološki div rekao je ranije ove godine da je povećao svoj program otkupa dionica za 25 milijardi dolara do kraja marta 2027.

Alibaba se bori s opreznom potrošnjom u Kini, ali je u ožujskom tromjesečju primijetio znakove blagog oporavka u svom osnovnom poslovanju e-trgovine.

Kompanija sa sjedištem u Hangzhouu pojačava svoj strani prodor usred domaćeg usporavanja, gdje se Alibaba suočava sa sve većom konkurencijom niskobudžetnih igrača poput PDD-a.

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak