Radulović: Zatečen sam smjenom Draškovića, Odbor direktora Aerodroma trebalo da bude smijenjen sjutra na Vladi

Zatečen sam viješću da je smijenjen gospodin Vladan Drašković sa pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore – kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović gostujući u emisiji Iz (Nova) na TV Nova.

Podsjećamo, Odbor direktora donio je tu odluku danas i imenovao dosadašnjeg Draškovićevog zamjenika Petra Radulovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora.

Radulović je rekao da je danas imao razgovor sa Draškovićem i predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, ali da tada o smjeni nije bilo riječi.

– Zatečen sam viješću da je smijenjen gospodin Drašković. Čak sam danas od 14.30 do 15.30 imao razgovor sa gospodinom Draškovićem u mojoj kancelariji i gospodinom Dobardžićem, trenutnim predsjednik Odbora direktora Aerodroma i nije  bilo riječi o smjeni gospodina Draškovića. Bilo je riječi o dešavanjima zadnjih 10, 15 dana, o hakesrskom napadu, o pola miliona eura što su pošle na neki drugi bankovni račun… O tome je bilo razgovora i o tome je bila priča. Rekli smo čak danas i da će bord biti smijenjen koliko je sjutra i da je to prošlo kadrovsku komisiju prije nekoliko dana. Ova odluka je donšena u pet do 12 – istakao je Radulović.

Smatra da je ova odluka “neodgovorna prema kompaniji, državi”.

– Ovo meni više liči na neki lični obračun. Gospodina Dobardžić je danas kada je bio kod mene, u isto vrijeme kada je bio i Drašković, je rekao da ne ne pričaju već godinu, od marta prošle godine. Mi ne možemo imati takav odnos izvršnog direktora prema Odboru direktora. Država trpi posljedice – rekao je Radulović.

Misli da je ovo “neki lični obračun”. Na pitanje da li ima politike u ovoj odluci kaže da sumnja da je odluka o smjeni Draškovića pokušaj udara na njega.

Gospodin Dobardžić je bezbroj puta u prošlih nekoliko mjeseci kontaktirao mog državnog sekretara i urgirao da ostane pri Aerodromu ili čak kod mene u ministarstvu i to mu nije pošlo za rukom. Pretpostavljam da je ovo neka posljedica toga – kazao je Radulović. Najavio je da će sjutra na Vladi biti predlog za izbor novog Odbora direktora.

Slični Članci