Anketa LinkedIna: Radije otkaz nego povratak u kancelariju

Dodajte komentar

Istraživanje Microsoftove poslovne društvene mreže LinkedIn, koja povezuje poslodavce i ljude koje traže posao, pokazalo je da bi trećina ispitanika radije dala otkaz nego što bi se vratila na puno radno vrijeme u kancelariji.

Rezultati istog istraživanja pokazuju da gotovo dvije trećine zaposlenih razmišlja o promjeni posla u ovoj godini, prenosi britanski The Times.

Petina ispitanika iz grupe koja razmišlja o promjeni posla bi ostala na svom sadašnjem radnom mjestu, ako bi mogla imati fleksibilno radno vrijeme ili da radi na daljinu.

Žene prednjače među ispitanicima koji priželjkuju da rade na daljinu, jer je više od 50 posto njih izjavilo da je napustilo posao ili da razmišlja o napuštanju posla zbog manjka fleksibilnog radnog vremena.

Mlađi najmanje žele da rade na daljinu

Istraživanje je pokazalo da tzv. generacija Z, ljudi rođeni između kasnih ’90-ih godina prošlog vijeka i prve decenije 21. vijeka, ima najmanje želje da rade na daljinu, što sugeriše da žele da uče od svojih kolega u kancelariji.

Nasuprot tome, pripadnici tzv. generacije X, rođeni između 1966. i 1981. godine, su najviše tražili poslove koje podrazumijevaju rad na daljinu.

„Ako poslodavci odstrane fleksibilno radno vrijeme, dolaze u opasnost da izgube postojeće zaposlene i teže privuku nove ljude“, izjavila je Ngaire Moyes, menadžerica LinkedIna za Veliku Britaniju. „Pandemija je donijela revoluciju u rad ljudi, a za većinu kompanija je veliki eksperiment sa radom na daljinu bio mnogo uspješniji nego što je iko očekivao“.

Neki ipak ne dijele njen optimizam i smatraju da rad na daljinu smanjuje produktivnost.

„Rad na daljinu ne funkcioniše“, lakonski je rekao šef BlackRocka Larry Fink, prenosi Tanjug.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *