AMM i CUP potpisali Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji

Predstavnici Asocijacije menadžera Crne Gore i Crnogorskog udruženja poslodavaca potpisali su danas u Podgorici Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji.

Sa strane AMM-a sastanku su prisustvovali predsjednik AMM-a Budimir Raičković, Slavoljub Popadić – predsjednik Skupštine AMM-a, Nebojša Šćekić – predsjednik CEO Foruma, potpredsjednik Radovan Radulović i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović.

Sa strane CUP-a prisustvovali su predsjednik prof. dr Vasilije Kostić, Hasan Ramović – predsjednik Skupštine, Jovan Lekić – predsjednik UO, Zdravko Knežević i Miloš Golubović – članovi UO, kao i sekretar CUP-a Željka Radak.

Glavni cilj sastanka najviših rukovodstava organizacija je bio unapređenje i podizanje međusobne saradnje kroz planiranje i realizaciju različitih aktivnosti, kao i djelovanje u pravcu kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta i doprinosa ubrzanom društveno-ekonomskom razvoju države.

Tom prilikom predsjednici organizacija potpisali su Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji. AMM i CUP su se usaglasile i predmetnim dokumentom definisale da, između ostalog, u poseban fokus zajedničkog djelovanja stave: poboljšanje ugleda, uticaja i uloge poslodavaca i preduzetnika u društvu; unapređenje liderstva, menadžmenta i menadžerskih znaja i vještina; poboljšanje ambijenta za razvoj socijalnog dijaloga; inovacije, digitalnu transformaciju i praćenje tehnološkog napretka u korist privrednog razvoja kao i projekte okrenute ka mladima i stvaranju kadrova.

“Prepoznajući značaj promocije preduzetničkih, poslodavačkih i menadžerskih rezultata i kompetencija, CUP će se uključiti i pružati AMM podršku i afirmaciju u realizaciji projekata „Izbor najuspješnijih menadžera, preduzetnika i poslodavaca godine”, kao najznačajnijeg poslovnog događaja i nagrade koju dodjeljuje struka”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik AMM-a Raičković istakao je da udružene poslodavačke, preduzetničke i upravljačke strukture sa jasno osmišljenom i definisanom ulogom mogu uticati da se glas poslovne zajednice bolje čuje, više uvažava i respektuje od strane donosioca odluka. Posebno je važno da za sve koji žele da doprinesu ekonomskom napretku naše države ima dovoljno mjesta i prostora. Stvari na lokalnom i globalnom nivou se ubrzano mijenjaju i jedino organizacije koje u svojoj biti imaju jasno postavljene ciljeve i nadležnosti, prate savremene trendove organizovanja, a kojima rukovode realni lideri iz privrede ili top menadžeri sa referencama, znanjem i rezultatima koji su postigli imaju jasnu perspektivu.

“AMM je od svog osnivanja uvijek imala otvorena vrata za saradnju srodnih ili sličnih organizacija. Posebno nam je drago što su poslodavci okupljeni u CUP-u prepoznali značaj najprestižnije nacionalne nagrade za naj menadžere, preduzetnike i poslodavce, koja je pod pokroviteljstvo Vlade Crne Gore i nominovali kvalitetne kandidate”, naveli su iz AMM.

Predsjednik CUP-a prof. dr Vasilije Kostić naveo je da uspostavljanje tješnje saradnje između ovih organizacija predstavlja garant boljeg pozicioniranja u institucionalnoj strukturi društva, što bi trebalo da rezultira boljom animacijom interesa biznisa i povoljnijim poslovnim ambijentom.

“Imajući u vidu da sadašnje stanje, kada je u pitanju donošenje zakona koji se odnose na privredu, daje osnova za zabrinutost uspostavaljanje tješnje saradnje između ovih organizacija bi trebalo da rezultira većim uticajem biznis sektora”, navodi se.

Slični Članci