Barska plovidba i Jadrolinija: Do novembra linija Bar – Bari

Dodajte komentar

Barska plovidba je i ove godine zaključila ugovor sa hrvatskom Jadrolinijom o angažovanju broda Dubrovnik na ruti Bar- Bari, kazao je rukovodilac komercijale Barske plovidbe Tihomir Mirković za RTCG.

On je istakao da je prvo putovanje broda 21. juna, kada će “Dubrovnik” isploviti iz Barija ka Crnoj Gori. Predviđeno je da se pomorska linija između Crne Gore i Italije održava jednom sedmično do novembra.

“Njihov brod “Dubrovnik” će i ove godine povezivati obale Crne Gore i Italije. Prvo putovanje planirano je za 21.jun kada će brod isploviti iz Barija, i zaploviti ka crnogorskoj obali. Prvi dolazak u Bar se očekuje za 22. jun”, kazao je rukovodilac komercijale barske plovidbe Tihomir Mirković.

Brod “Dubrovnik” će iz Bara, odnosno Barija do novembra saobraćati jednom sedmično.

“Shodno ugovoru predviđeno je da se jednom sedmično drži ta linija, i obično će brod biti srijedom u Baru . Srijedom ujutru bi bio u Baru, a srijedom veče bi ispovljavao za Bari. Shodno potražnji za ovom linijom, uvijek se može dodati jedno više putovanje kao što je to bilo ranijih godina. Ugovor predviđa da se linija održava do novembra tekuće godine”, istakao je Mirković.

Kada će i da li će Barska plovidba uskoro biti u mogućnosti da sama kupi feribot, Mirković je kazao da barska plovidba nema dovoljno sopstvenih sredstava da izvrši nabavku sopstvenog broda za takvu jednu investiciju neophodna nam je podrška i resornog ministarstva i države.

“Mi smo u stalnim kontaktima sa institucijama i ukoliko se slože sve kockice i eventualno nađe način da se obezbijede sredstva za kupovinu tog broda niko ne bi bio srećniji od nas, da se ponovo uspostavi ta linija sa našim brodom”, istakao je.

Zahvaljući odličnom ugovoru o tajm čarteru prekookeanskih brodova Barske plovidbe; Bar i Budva, kompanija će sama izmiriti ratu kredita uzetog za nabavku tih plovila, preko milion i 800 hiljada dolara koja na naplatu dospijeva 21 jula potvrdio nam je Mirković.

Izvor: RTCG

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *