Rekonstrukcija u Brodogradilištu

Dodajte komentar

Kompanija Adriatic 42 koja upravlja brodogradilištem u Bijeloj, dobila je urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju postojećih objekata.

Jedna od kćerki-firmi kompanije PM Holdings Limited, koja je 2016. godine otkupila Adriatic Marinas i koja realizuje projekat izgradnje i upravljanja marinom za superjahte Porto Montenegro, dobila je početkom septembra zeleno svijetlo Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izdavanjem urbanističko-tehničkih uslova.

Adriatic 42 najavila je „rekonstrukciju postojećih objekata brodogradilišne luke Bijela u okviru postojećih gabarita“ na deset katastarskih parcela. Na njima se nalazi 49 objekata površine od tri do 3.716 kvadratnih metara, više površina bez građevina, te dokovi ukupne površine 7.131 kvadrat, prenose Dnevne.

Prema prijavi, budući objekti trebalo bi da budu po svojoj namjeni usklađeni sa planskom dokumentacijom, a koja podrazumijeva trgovačke, poslovne i prodajne centre.

Podsjećamo, Adriatic Marinas i kompanija Damen koja se bavi izgradnjom brodova i superjahti, od 2012. godine sarađuju na transformaciji nekadašnjeg brodogradilišta u Bijeloj. Krajnji rezultat biće prva servisna zona za megajahte u ovom dijelu Mediterana.

S obzirom na to da se traženi uslovi odnose i na objekte i na dokove, možda se nazire konačni završetak remedijacije i rekonstrukcija objekata kako bi se povezali servisi u nekadašnjem brodogradilištu i Porto Montenegru, na drugoj obali zaliva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *