“British Airways” otpušta 12.000 zaposlenih

Dodajte komentar

Avio-kompanija “British Airways” planira da ukine čak 12.000 radnih mjesta zbog dugoročnih posljedica koje pandemija virusa korona ostavlja na njenu djelatnost, saopštila je njena matična grupacija IAG.

Potonji, u čijem su vlasništvu, među ostalim, “Iberia” i “Vueling”, objašnjava da je ovakvu odluku donio zbog činjenice da će za povratak avio-saobraćaja u normalu biti potrebne godine, prenose mediji.

“British Airways” (BA) trenutno zapošljava 42.000 ljudi.

“Piloti BA-e i osoblje ogorčeni su ovom (…) neočekivanom vešću avio-kompanije koja je tvrdila da je dovoljno finansijski potkovana da se uhvati ukoštac s olujom Covido-19 i koja je odbila svaku pomoć vlade”, reagovao je na Tviteru Brajan Straton, glavni sekretar sindikata pilota “British Airways Balpe”.

“British Airways” trenutno održava tek manji broj letova sa londonskog aerodroma Hitrou a pre ih je imao više od 300 na dan. Promet mu je u aprilu pao za 94 odsto.

Špansko-britanska grupacija nije jedina koja trpi zbog pandemije. Skandinavska aviokompanija SAS objavila je nešto ranije u utorak da će otpustiti 5.000 zaposlenih. I islandska avio-kompanija Ajslander najavila je da otpušta 2.000 ljudi.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *