Struja skuplja od 1. maja

Dodajte komentar

Elektroprivreda (EPCG) će pomjeriti primjenu novih tarifnih modela do 1. maja, što znači da struja do tada neće poskupiti.

EPCG je najavila povećanje cijene struje od 2,7 odsto do šest odsto, i to od 1. marta kroz uvođenje tarifnih paketa. Ministarka ekonomije DragicaSekulić je prije nekoliko dana najavila da će od EPCG tražiti da se do 1. aprila odloži poskupljenje kako bi se građani upoznali sa novim tarifnim paketima.

– Prolongiraćemo još mjesec u odnosu na ono što je tražila Vlada, kazao je sinoć u emisiji Reflektor na TV Vijesti Rajko Šebek, rukovodilac Sektora za korporativne komunikacije EPCG.

On je poručio da će menadžment EPCG zatražiti od Odbora direktora pomjeranje primjene tarifnog modela do 1. maja. Razlog je, kako kaže, to što kroz kanale komunikacije, dobijaju informacije da građanima nije jasno kako izgledaju tarifni modeli.

– Ovo nije zbog pritisaka javnosti već zbog informacija koje dobijamo sa terena. Cilj nam j e da građanima detaljno objasnimo na koji način će koristiti električnu energiju, istakao je Šebek.

O struji će se raspravljati sjutra u Skupštini, na konsultativnom saslušanju ministarke Sekulić, predstavnikaRAE i EPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *