MBA: Profit nije grijeh

Dodajte komentar

Iznošenje proizvoljnih podataka i mišljenja zasnovanih na njima, zasigurno ne doprinose razumijevanju problema i njegovom rješavanju. Visoki porezi i doprinosi na zarade su problem koji opterećuje sve poslodavce u Crnoj Gori, bez izuzetka. Poslovne asocijacije i udruženja u Crnoj Gori djeluju u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, kako bi krajnji rezultat bio uvećanje investicija i stvaranje novih radnih mjesta. Svako ko je nosio cipele privrednika zna da su u biznisu uvijek izvjesne samo obaveze, a da su prihodi neizvjesni, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

„Ali to je odgovornost koju preuzima preduzetnik i sa njom se nosi. Profit nije grijeh, naprotiv. Svaki euro u ,,rukama biznisa” vodi stvaranju nove vrijednosti. Drugim riječima, smanjenje postojećih opterećenja je jedan od bitnih uslova da se razvije biznis kroz nove poslovne aktivnosti, što za posljedicu u narednom periodu ima i povećanje zarada“, ističe se u saopštenju.

U MBA razumiju potrebu da se obezbijede sredstva neophodna za funkcionisanje efikasnog javnog sektora, koji neće kreirati dodatne troškove u vremenu i novcu onima koji stvaraju novu vrijednost.

„Stoga smatramo da dodatne prihode za budžet prije svega treba tražiti u proširivanju osnovice i uvođenju u formalne kanale postojeću sivu ekonomiju, a to se može postići u velikoj mjeri i na ovaj način – smanjenjem poreza i opterećenja za poslodavce“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *