Promet na Montenegroberzi u oktobru 5,7 miliona eura

Ukupan promet na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 5,7 miliona i bio je 89 odsto manji u odnosu na septembar.

– U poređenju sa oktobrom prošle godine, promet je veći oko šest odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 259,15 hiljada, a veći dio prometa, 86 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu, piše u Biltenu Montenegroberze.

Tokom 22 dana trgovanja u oktobru je zaključeno 338 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 56 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

– Trgovinom akcijama 29 kompanija, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je 3,44 miliona eura prometa ili 60 odsto od ukupnog prometa i zaključeno 289 transakcija –
dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljeno je 48 poslova, što predstavlja oko 14 odsto od ukupnog broja poslova i ostvaren promet od skoro 2,24 miliona eura.

Oko 52 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama barske firme Absolut, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Luštice divelopment, Hipotekarne banke i Jugopetrola.

Najveći rast cijene u oktobru, od 1,66 hiljada odsto, zabilježile su akcije bjelopoljske kompanije Radnik komerc, dok su dionice Elektroindustrije Obod pale 91 odsto.

Bilten Montenegroberze možete pogledati ovdje.

Slični Članci