Cijena bitcoina će porasti 20 puta

Dodajte komentar

Snažan razvoj bitcoina u posljednjih nekoliko mjeseci je vjerovatno samo početak fenomenalnog rasta cijene ove valute. Wall Street-strateg Tom Lee smatra da bi se vrijednost digitalne valute mogla povećati za dvadeset puta, izvještava Indikator.ba.

Od početka godine cijena bitcoina je više nego udvostručena i teži da dostigne granicu od 2.500 američkih dolara. Na početku 2017. godine, cijena bitcoina bila je samo 960,06 dolara. Tom Lee, šef istraživanja u Fundstrat Global Advisors, i dalje vidi veliki potencijal u kripto novcu.

Wall Street strateg procjenjuje da bi kurs bitcoina mogao porasti do nevjerovatnih 55.000 američkih dolara u 2022. godini. Stoga on savjetuje investitore da traže strategije o tome kako mogu imati koristi od ovog razvoja. Do sada, to je moguće samo kroz direktne investicije ili kupovine bitcoin ETF-ova.

Tom Lee je prvi veliki Wall Street ekspert koji je pripremio izvještaj o budućem razvoju bitcoina.  On smatra da će cyber valuta postati alternativa zlatu. Od posebnog interesa za Bitcoin je da ponuda sporije raste nego kod zlata. Ova ograničena dostupnost čini internet novac vrlo atraktivnim.

Ljubitelji digitalnog novca posebno cijene njegovu nezavisnost. Ali, Tom Lee smatra da međunarodne centralne banke neće ostati zauvijek van stroja. Umjesto toga, on je uvjeren da monetarne vlasti razmišljaju o ulasku u trgovinu kripto-valutom kada tržišna kapitalizacija dostigne granicu od 500 milijardi američkih dolara. Cyber ​​novca trenutno ima na tržištu ukupno oko 100 milijardi američkih dolara. Intervencijom centralnih banaka situacija će se znatno promijeniti. Prvo, to će povećati legitimitet virtualne valute, a s druge strane zamjena za zlato će se tako ponovo ubrzati. To bi trebalo dati snažan podsticaj bitcoinu za jačanje njegovog kursa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *