Raste broj firmi na bijeloj listi

1 komentar

Na Bijeloj listi koju objavljuje Poreska uprava Crne Gore raste broj firmi sa najvećom fiskalnom disciplinom, saopšteno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Oni navode da se ova inicijativa MBA, odnosno sporazum MBA i Poreske uprave da se proširi broj malih i srednjih preduzeća na Bijeloj listi pokazuje, sve više opravdanom.

“Jer, izuzetno je važno da se neka firma nađe na Bijeloj listi zbog njenog poslovnog ugleda i brojnih benefita koji iz toga mogu da nastanu, kako u dijelu saradnje sa poslovnim partnerima, tako i u kontakatima sa finansijskim institucijama. Veoma raduje činjenica što su predstavnici Poreske uprave odmah prihvatili ovu inicijativu MBA, pokazujući na taj način spremnost da podrže poslovanje firmi koje redovno izmiruju obaveze prema državi, a time i utiču na razvoj biznisa u Crnoj Gori”, saopšteno je iz MBA.

Ovo je, kako poručuju, lijep primjer uspješne saradnje privatnog i javnog sektora motivisan željom da se u svim segmentima i u kontinuitetu stvaraju uslovi za kreiranje što podsticajnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, što je bez sumnje neophodan uslov za razvoj naše ekonomije i rast standarda naših građana.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hehehe Jel ovo neoliberlano udruzenje sebi pripisuje zaslige za nesto sto je vidljivo iz aviona. Brucosi ekonomije su znali da u sistemu od 15 hiljada aktivnih preduzeca ne moze biti da svega tristotinjak da placaju redovno poreze i doprinose.

    Neka se neoliberali ostave jalovog marketinga tamo gdje im nije mjesto, jer i dalje sve rade da poreze svedu na najmanju mogucu mjeru dok zbog njihovih kratkovidih razvojnih agendi se sada vrsi pritiska da se povecaju porezi zilavom mikro, malom i srednjem biznisu u CG, kao i gradjanima CG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *