Zetagradnja napustila brokerski posao

1 komentar
Jovović

Kompanija Zetagradnja u vlasništvu biznismena Blagote Radovića prodala su juče na Montenegroberzi oko 70 odsto akcija Bull and Beara, najveće brokersko-dilerske kuće u Crnoj Gori za 589 hiljada eura.

Akcije su kupili i vlasništvo uvećali glavni broker u ovoj kući Aleksandar Jovović i firma Monte invest.

Prosječna vrijednost akcija Buli and Beara kroz pet transakcija uvećana je čak 410 odsto.

Zetagradnja je kontrolisala u ovoj brokersko-dilerskoj kući 40 odsto akcija, koje je stekla nakon dokapitalizacije obavljene prije
pet godina.

Prethodno su Jovović i sa njim nekoliko povezanih lica preuzeli brokersko-dilersku kuću koja je bila u vlasništvu Cijevne komerc Danila Petrovića.

Sa Zetagradnjom povezana lica koja su bila sakrivena iza kastodi računa u Crnogorskoj komercijalnoj banci do juče su kontrolisala oko 30 odsto akcija u ovoj brokersko-dilerskoj kući.

Na Montenegroberzi juče je promet bio ukupno 651 hiljadu eura, a oslabila su sva tri indeksa.

Dionice Plantaža izgubile su 4,93 odsto spustivši se na 13,3 centa. Crnogorskog Telekoma 0,69 odsto na 2,69 eura. Luke Bar 2,86 odsto na 33 centa, dok su akcije Marine izbubile pale čak 13,69 odsto na 2,01 euro.

Istovremeno, ojačale su akcije Elektroprivrede 3,23 odsto na 3,2 eura i akcije Port of Adria Bar 2,07 odsto na 13,32 centa.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Pa imajuci u vidu cinjenicu da g-dina Radovic je jedna od primjetno obrazovanih menadzera, bilo je cudno i skoro poslovno neobjasnjivo da je uopste ulazio u mrtvuljave timove, koji su nesto sto zeli biti brokerska kuca…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *