Uprava neće da komentariše aferu Atlas

1 komentar

Kako „Dan” nezvanično saznaje iz Osnovnog državnog tužilaštva, troje građana Kolašina podnijelo je krivične prijave protiv N.N. lica, zbog činjenice da su na njihova imena odobreni i isplaćeni krediti od strane Atlas banke filijala Kolašin.Čitava postava Atlas banke u filijali u Kolašinu zamijenjena je prije par mjeseci, došli su novi službenici koji tvrde da su im kolege „na odmoru” ili „na seminaru”, a uprava te banke ovu situaciju, poznatu kao afera „Atlas” neće da komentariše.

Afera „Atlas” je ovih dana dobila na intenzitetu, jer se sve veći broj građana javlja sa tužbama i govori o malverzacijama u toj banci. Iz tužilaštva nijesu htjeli detaljnije da komentarišu dešavanja koja traju već mjesecima, iako se pominje da su građani oštećeni za oko milion eura putem kredita, dozvoljenih minusa, skidanja oročenih sredstava, dok deponenti o tome nijesu znali ništa.

Bez obzira što je već nekoliko oštećenih klijenata banke potvrdilo kriminalne radnje bivših službenika u kolašinskoj poslovnici Atlas banke, za sada niko nije voljan da zvanično govori dok se ne krene u sudski postupak.

Podsjećanja radi, prvi slučaj zloupotrebe službenog položaja otkriven je ljetos, kada je jedna penzionerka pokušala da podigne kredit i tada saznala da je već podigla kredit u iznosu od 25 hiljada eura. Nkon toga počelo je da se odvija klupko, pa su otkriveni i ostali slučajevi zloupoterebe.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • A zasto bi izvrsni direktori banaka odgovarali za cinjenja timova kojima rukovode… Njima je jedina odgovornost da slusaju i primaju plate… Koji jos samohvalisavi bankar i akcionar razmislja o internoj kontroli, pravilnoj organizaciji odgovornih poslova rada sa klijentima i sl dosadnjikavim aktivnostima, toliko dalekim o kafanske zvake…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *