Ovo su najbogatije žene na svijetu

Dodajte komentar

Prema podacima u Wealth-X reportu u svijetu trenutno postoji 2,325 milijardera, a samo nešto više od 12 odsto su žene.

One zajedno imaju 930 milijardi dolara bogatstva, ima ih 286, a samo 17 odsto je novce steklo samostalno, tj svojim biznisom. Prosečno imaju 61 godinu, a preko 65 odsto njih bogatstvo je steklo nasljedstvom.

Najbogatija žena na svijetu je Christy Walton sa bogatstvom procijenjenim na 37.9 milijardi dolara. Novac je naslijedila nakon smrti muža Johna Waltona, osnivača trgovinskog lanca Wallmart.

Najbogatija u Evropi i najstarija milijarderka je Liliane Bettencourt, nasljednica kompanije L’Oreal sa 31.3 milijardi dolara.

Gina Rinehart, ’kraljica globalnog tržišta gvožđem’, je najbogatija u Australiji sa nešto manje od 15 milijardi dolara,  dok ćerke milijardera Carlosa Slima, Vanessa Paola, Johanna Monique i Maria Soumaya dele 6,3 milijarde dolara i tako su najbogatije u Latinskoj Americi.

Najbogatija žena Azije je Yang Huiyan, nasljednica kompanije Country Garden, koja je ujedno i najmlađa milijarderka na svijetu sa 33 godine.

Na Bliskom Istoku ’vlada’ Shari Arison, nasljednica Carnival Corporation, dok je Africi to Folorunsho Alakija, osnivač naftne kompanije Famfa Oil.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *